Duurzaamheid

Met LN kiezen we heel bewust voor duurzaamheid. Dat begint natuurlijk reeds bij de productkeuze: natuursteen is de meest duurzame vloerbedekking, het haalt een 20-keer lagere CO2 equivalent dan vast tapijt, bekeken over de hele levenscyclus. Ook keramische materialen zijn duurzamer dan andere vloerbedekkingen.

Als bedrijf maken we bewuste, duurzame keuzes

1 - Transport

We gaan prat op onze Europese kwaliteit. Dat maakt de transportlijnen erg kort: onze Italiaanse en Spaanse fabrieken leveren ons voornamelijk aan via het spoor. Maar het kan nog korter: we behoren tot de top 5 van verwerkers van Belgische Blauwe steen. Van Henegouwen tot Tongeren, da's een veel lagere ecologische impact dan Vietnam - Tongeren.

2 - Zonnepanelen

Sinds 2012 hebben we al meer dan 618 ton CO2 bespaard dankzij de zonnepanelen op onze daken. En in 2020 deden we weer een extra investering in zonnepanelen.

3 - Water

Wij verwerken 15 ton natuursteen per dag. Daar is heel wat water voor nodig. We installeerden een bezinkbekken, waardoor slib uit het koelwater wordt gehaald. Dat koelwater blijft op die manier circuleren in ons gesloten circuit en wordt aangevuld met regenwater.

4 - Verwarming

Een 'frappant' neveneffect van de installatie van ledverlichting, was het dalen van de temperatuur in de toonzaal. Om dat warmteverlies niet te compenseren met ‘oude’ technieken, installeerden we in 2019 innovatieve stralingspanelen, samen met een nieuwe gascondensatieketel.

5 - Minimaliseren van grondstofverspilling

Met ons state-of-the-art machinepark beperken we snijverliezen, en waar deze toch optreden proberen we deze te verwerken tot, bijvoorbeeld, siergrind.

Luikersteenweg 222
B-3700 Tongeren
+32 12 23 12 34
info@lambrechts-nicolaers.be
Showroom
dinsdag - vrijdag: 10u-12u & 13u-18u
zaterdag: 10u-17u
Afhalingen
dinsdag - vrijdag: 9u-12u & 13u-17u30
zaterdag: 9u-12u
cross